Het is weer tijd voor Kaasfondue
Buiten is het koud en guur, het is vroeg donker en de kaarsjes kunnen weer aan. De tijd van het jaar om, samen met familie of vrienden, te genieten van lekker eten en gezellig lang na te tafelen. Bij de Kaaswereld hebben we deze maanden vers gemalen kaasfondue in vele variaties voor u klaarstaan. Kaasfondue kan eigelijk niet mislukken en als u geen pan heeft kunt u er een van ons lenen.
Lekker variëren
Naast verschillende soorten zwaar en donker brood bij de fondue zijn groente en fruit ook een aanrader. Veeg alle restjes maar uit de koelkast...
Bijvoorbeeld bloemkool-, broccoli roosjes, wortels, spruitjes, pompoenblokjes of kleine krieltjes (beetgaar). Gebakken champignons, tomaatjes, selderij, ananas, peer of druiven.
Zo maak je de lekkerste kaasfondue
Nodig: per 100 gram gemalen kaas - 50cl droge witte wijn (onze Tip: Is This it? Gruner Veltliner) - teentje knoflook - 1 theelepel maizena
- Wrijf de fonduepan goed in met de doorgesneden teen knoflook en knijp de teen verder uit met de knijper.
- Roer de maizena door de (koude) droge witte wijn en breng het in de (fondue)pan tot net onder het kookpunt.
- Voeg dan de gemalen kaas, beetje bij beetje, al roerend toe. LET OP: niet alle kaas in een keer toevoegen!
- Het geheel wordt nu een egale vloeiende massa. Breng de kaasfondue eventueel op smaak met wat peper en/of nootmuskaat.
Door de warmte verdampt de alcohol grotendeels. De wijn kunt u vervangen voor appelsap.
Gebruik eventueel wat citroensap als de kaas niet goed wil binden.
1/2 Boeren Extra belegen (fam. van de Poel)
1/2 Boeren belegen (fam. Heemskerk)
2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena
voor 2 personen (400 gram)
1/2 Boerenspeciaal Pittig Belegen
1/2 Il Saporito kruidenkaas
2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena
voor 2 personen (400 gram)
1/2 Boerenspeciaal Pittig Belegen
1/2 Boerderijkaas Jalapeno
1 flesje Donker bier
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena
1 groene peper (optioneel)
Knoflookteen uitknijpen en samen met groene peper en maïzena in pan doen. Bier toevoegen en 5 minuten laten weken. Roer de maizena door het (koude) bier en breng het geheel in de pan tot net onder het kookpunt. Voeg nu de geraspte kaas beetje bij beetje al roerend toe.
Indien u van extra pittig houdt kunt u een theelepel Sambal toevoegen tot u een duivelse smaak te pakken heeft.
voor 2 personen (400 gram)
2/3 gemalen geitenkaas Zacht Gerijpt
1/3 gemalen geitenkaas Smeuïg Pikant
2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena
De geitenkaasfondue blijft een beetje rullig, dit komt door de structuur van de geitenkaas. Voeg eventueel wat tijm en/of bieslook toe.
Om de fondue een extra smaak mee te geven kunt u ook 1/3 deel geitenkaas vervangen voor bijvoorbeeld geitenkaas met fenegriek of Italiakruiden.
Kant-en-klaar
Kaltenbach fondue
voor 2 personen
au bain-marie opwarmen, in een pannetje op laag pitje of in de magnetron
Kant-en-klaar
BIO Geitenkaas fondue
voor 2 personen
Van de Meester Affineurs met kaas van de Saanen Melkgeit uit de Gelderse Vallei. Au bain-marie opwarmen, in een pannetje op laag pitje of in de magnetron
Kant-en-klaar
BIO Montebeliarde kaasfondue
voor 2 personen
Van de Meester Affineurs met kaas van een uniek bergras, de Montbeliarde koe uit Gelderse Vallei. Au bain-marie opwarmen, in een pannetje op laag pitje of in de magnetron
Mont d’Or
Mini kaasfondue uit de Jura (Frankrijk)
Korst even insnijden, schuitje wijn erover, takje rozemarijn erin. Goed inpakken in aluminiumfolie en ca 30 min in een voorverwarmde oven op 220gr.
De Kaaswereld - Noordplein 9 - Roelofarendsveen - 071 3316760 - info@dekaaswereld.nl
IBAN: NL38RABO0126664978 - KVK-nummer: 82598266 - BTW-nummer: NL862533491B01