picture-2600
kaasfondue2
boerenkaas toonbank

Het is weer tijd voor Kaasfondue

Buiten is het koud en guur, het is vroeg donker en de kaarsjes kunnen weer aan. De tijd van het jaar om, samen met familie of vrienden, te genieten van lekker eten en gezellig lang na te tafelen. Bij de Kaaswereld hebben we deze maanden vers gemalen kaasfondue in vele variaties voor u klaarstaan. Kaasfondue kan eigelijk niet mislukken en als u geen pan heeft kunt u er een van ons lenen.


Lekker variëren

Naast verschillende soorten zwaar en donker brood bij de fondue zijn groente en fruit ook een aanrader. Veeg alle restjes maar uit de koelkast...

Bijvoorbeeld bloemkool-, broccoli roosjes, wortels, spruitjes, pompoenblokjes of kleine krieltjes (beetgaar). Gebakken champignons, tomaatjes, selderij, ananas, peer of druiven.


Zo maak je de lekkerste kaasfondue

Nodig: per 100 gram gemalen kaas - 50cl droge witte wijn (onze Tip: Is This it? Gruner Veltliner) - teentje knoflook - 1 theelepel maizena

- Wrijf de fonduepan goed in met de doorgesneden teen knoflook en knijp de teen verder uit met de knijper.

- Roer de maizena door de (koude) droge witte wijn en breng het in de (fondue)pan tot net onder het kookpunt.
- Voeg dan de gemalen kaas, beetje bij beetje, al roerend toe. LET OP: niet alle kaas in een keer toevoegen!

- Het geheel wordt nu een egale vloeiende massa. Breng de kaasfondue eventueel op smaak met wat peper en/of nootmuskaat.


Door de warmte verdampt de alcohol grotendeels. De wijn kunt u vervangen voor appelsap.

Gebruik eventueel wat citroensap als de kaas niet goed wil binden.



Kaasfondue

De Kaaswereld

voor 2 personen (400 gram)

1/3 gemalen Gruyère
1/3 gemalen Emmentaler
1/3 gemalen pittige bergkaas
2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena


Deze samenstelling hebben we jaarrond gemalen voor u klaarstaan in de winkel. Voor grote groepen graag vooraf even bestellen via mail of telefoon.

Boerenkaasfondue

Rondom Kaas & Braassem

voor 2 personen (400 gram)

1/2 Boeren Extra belegen (fam. van de Poel)
1/2 Boeren belegen (fam. Heemskerk)
2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena

Italia Kaasfondue

voor 2 personen (400 gram)

1/2 Boerenspeciaal Pittig Belegen

1/2 Il Saporito kruidenkaas

2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena


Pittige

Bierkaasfondue

voor 2 personen (400 gram)

1/2 Boerenspeciaal Pittig Belegen
1/2 Boerderijkaas Jalapeno
1 flesje Donker bier
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena
1 groene peper (optioneel)


Knoflookteen uitknijpen en samen met groene peper en maïzena in pan doen. Bier toevoegen en 5 minuten laten weken. Roer de maizena door het (koude) bier en breng het geheel in de pan tot net onder het kookpunt. Voeg nu de geraspte kaas beetje bij beetje al roerend toe.


Indien u van extra pittig houdt kunt u een theelepel Sambal toevoegen tot u een duivelse smaak te pakken heeft.

Geiten-

kaasfondue

voor 2 personen (400 gram)

2/3 gemalen geitenkaas Zacht Gerijpt
1/3 gemalen geitenkaas Smeuïg Pikant
2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena


De geitenkaasfondue blijft een beetje rullig, dit komt door de structuur van de geitenkaas. Voeg eventueel wat tijm en/of bieslook toe.


Om de fondue een extra smaak mee te geven kunt u ook 1/3 deel geitenkaas vervangen voor bijvoorbeeld geitenkaas met fenegriek of Italiakruiden.

Kant-en-klaar

Kaltenbach fondue

voor 2 personen

au bain-marie opwarmen, in een pannetje op laag pitje of in de magnetron

Kant-en-klaar

BIO Geitenkaas fondue

voor 2 personen

Van de Meester Affineurs met kaas van de Saanen Melkgeit uit de Gelderse Vallei. Au bain-marie opwarmen, in een pannetje op laag pitje of in de magnetron

Kant-en-klaar

BIO Montebeliarde kaasfondue

voor 2 personen

Van de Meester Affineurs met kaas van een uniek bergras, de Montbeliarde koe uit Gelderse Vallei. Au bain-marie opwarmen, in een pannetje op laag pitje of in de magnetron

Mont d’Or

Mini kaasfondue uit de Jura (Frankrijk)

Korst even insnijden, schuitje wijn erover, takje rozemarijn erin. Goed inpakken in aluminiumfolie en ca 30 min in een voorverwarmde oven op 220gr.