picture-2600
kaasfondue2
boerenkaas toonbank

Kaasfondue

Bij de Kaaswereld hebben we altijd vers gemalen Alpenkaas-fondue voor u klaar staan. Natuurlijk kunnen we alle kazen, naar uw eigen keuze raspen voor de fondue. Als u geen pan heeft kunt u er een van ons lenen. Verwarm de kaas beetje voor beetje op in de pan, met wat geduld kan de fondue niet mislukken. Naast verschillende soorten zwaar en donker brood bij de fondue zijn groente en fruit ook een aanrader. Bijvoorbeeld bloemkool-, broccoli roosjes, wortels of kleine krieltjes (beetgaar). Gebakken champignons, tomaatjes, selderij, ananas of druiven.

Kaasfondue Alpenkaas

voor 2 personen (400 gram)
1/3 gemalen Gruyère
1/3 gemalen Emmentaler
1/3 gemalen pittige bergkaas
2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena


De fonduepan goed inwrijven met de doorgesneden teen knoflook en knijp de teen verder uit met de knijper. Roer de maizena door de (koude) wijn en breng het in de (fondue)pan tot net onder het kookpunt.
Voeg dan de 3 soorten gemalen kaas, beetje bij beetje, al roerend toe. Om de kaas en wijn goed te binden voegt u (indien nodig) een beetje citroensap toe. Het geheel wordt nu een egale vloeiende massa.

Breng de kaasfondue op smaak met peper en/of nootmuskaat.


NB Zorg dat u niet te snel de kaas toevoegt aan de wijn, zodat alles op temperatuur blijft.

Geitenkaasfondue

voor 2 personen
2/3 gemalen geitenkaas Zacht Gerijpt
1/3 gemalen geitenkaas Smeuïg Pikant
2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena


De fonduepan goed inwrijven met de doorgesneden teen knoflook en knijp de teen verder uit met de knijper. Roer de maizena door de (koude) wijn en breng het in de (fondue)pan tot net onder het kookpunt.

Voeg de geraspte kaas beetje bij beetje al roerend toe. De geitenkaasfondue blijft een beetje rullig, dit komt door de structuur van de geitenkaas.

Voeg eventueel wat tijm en/of bieslook toe.


Om de fondue een extra smaak mee te geven kunt u ook 1/3 deel geitenkaas vervangen voor bijvoorbeeld geitenkaas met fenegriek of Italiakruiden.

Boerenkaasfondue Komijn

Rondom Kaas & Braassem


voor 2 personen (400 gram)
1/2 Boeren Leidse belegen (fam. Heemskerk)
1/2 Boeren belegen (fam. Rotteveel)
2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena


Bereidwijze: zie Alpenkaas-fondue

Boerenkaasfondue

Rondom Kaas & Braassem


voor 2 personen (400 gram)
1/2 Boeren Extra belegen (fam. van de Poel)
1/2 Boeren belegen (fam. Heemskerk)
2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena


Bereidwijze: zie Alpenkaas-fondue

Pittige Bierkaasfondue

voor 2 personen
1/2 Cono Smeuïg pikant
1/2 Boerderijkaas Jalapeno
1 flesje Donker bier
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena
1 groene peper


Knoflookteen uitknijpen en samen met groene peper en maïzena in pan doen. Bier toevoegen en 5 minuten laten weken. Roer de maizena door het (koude) bier en breng het geheel in de pan tot net onder het kookpunt. Voeg nu de geraspte kaas beetje bij beetje al roerend toe.


Indien u van extra pittig houdt kunt u een theelepel Sambal toevoegen tot u een duivelse smaak te pakken heeft.

Remeker biologische kaasfondue

Een heerlijk fondue met een volle romige smaak. Perfect om snel een maaltijd op tafel te zetten. Je kan de fondue au bain-marie opwarmen, in een pannetje of in de magnetron.

Hollandse kaasfondue in blik

De enige ambachtelijk gemaakte kant-en-klare kaasfondue van Hollandse bodem. Bevat geen conserveringsmiddelen en is makkelijk op te warmen.

Kleine kaasfondue

Sommige buitenlandse kazen zoals de Vacherin Mont d’Or lenen zich uitstekend voor een mini kaasfondue voor 2p. Korst even insnijden, schuitje wijn erover, takje rozemarijn erin. Goed inpakken in aluminiumfolie en ca 30 min in een voorverwarmde oven op 200gr.