© Deze website is gemaakt door TAALIS / is taal en vormgeving op maat

Producten

Noord-Hollandse kaas

Altijd vast in huis hebben we de lekkerste Noord-Hollandse kaas in 7 verschillende leeftijden. De beste melk wordt in Lutjewinkel verwerkt tot kaas van ongekende kwaliteit. Heerlijk smeuïg en zeer smakelijk. Al meer dan 100 jaar wordt deze kaas in Lutjewinkel gemaakt, te herkennen aan het rode B.O.B. zegel. De kaas kent een Beschermde Oorsprong Benaming. Bereid uit 100% NoordHollandse Weidemelk en een bijzonder laag zoutgehalte.

Hollandse Boerenkaas

Wij zijn enorm trots op ons assortiment boerenkaas. De meeste boerenkaas halen  wij bij ‘onze’ boeren uit de regio. Boerenkaas is gemaakt van ongepasteuriseerde melk. De in deze 'rauwe' melk nog aanwezige bacteriën geven de boerenkaas zijn eigen, krachtige smaak. Boerenkaas smaakt dus nooit precies hetzelfde omdat het een puur natuurproduct is. De verschillen in koe, voer, grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze geven de variatie in smaak.

Buitenlandse kaas

Over buitenlandse kazen valt zoveel te vertellen en te ontdekken… Wij kaaskoppen staan bekend om onze Goudse kazen met harde, oneetbare korst. In het buitenland hebben ze, naast de harde berg- en abdijkazen, ook andere tradities van kaas- maken. De korst van de meeste witte korst-, gewassen korst en blauwgeaderde kazen kunt u gewoon eten. Welke kaas u kiest hangt af van wat u ermee gaat doen. Op de boterham, door de saus, op de pizza of op de kaasplank. Wij adviseren u graag.

Noten

Wij branden onze noten zelf in de winkel. U kunt kiezen uit diverse mixen, gezouten, ongezouten of met kruiden. De laatste tijd is er veel vraag naar rauwe noten. Rauwe noten zijn puur en onbehandeld, ze be- vatten de maximale hoeveelheid vitaminen, mineralen, antioxidant en gezonde vetten. Ideaal dus voor mensen die bewust op hun voeding letten.

Olijven en tapenade

Olijven, tapenade en verse kruidenkaas-dips maken ons assortiment compleet. Van knoflookolijf tot zongedroogde tomaatjes, van verse pesto tot gevulde peppadew, van kaas/pesto tapenade tot tapenade tricolore… Dit mag niet ontbreken als u écht mediterraans wilt genieten.

Biologisch

Wij vinden het ook belangrijk dat er bij de productie zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met milieu, dier en mens. Onze bio-producten betrekken wij bij TerraSana uit Leimuiden. TerraSana is gekend door haar kwalitatief hoogwaardige biologische producten met aandacht voor herkomst, ingrediënten, smaak en productiewijze.

Wijnen

U kunt bijna overal wijn kopen, maar krijgt u ook overal een eerlijk advies? Betaalt u wel een eerlijke prijs voor uw wijn en… is deze wijn ook over een maand nog te koop? Bij de KaasWereld hoeft u niet te twijfelen. Ons assortiment is met zorg samengesteld. De lekkerste wijnen uit alle windstreken met de beste prijs/kwaliteit verhouding én vast in het assortiment. Ieder najaar organiseren wij een wijn/kaas proeverij in Café de Haven (in Roelofarendsveen). In de winkel en via FB houden wij u op de hoogte.

Speciaal bier

Een uit de hand gelopen liefhebberij van eigenaar Richard, een liefhebber van speciaalbier. Wij verkopen bier van kleinere brouwerijen uit Nederland en België. O.a. bier van Brouwerij ‘t IJ uit Amsterdam, Brouwerij Kompaan uit Den Haag en de abdijbieren van Brouwerij St. Bernardus uit België. Helemaal trots zijn we op ons ‘eigen’ blondbier uit Roelofarendsveen van ‘t Veens Brouwhuys. Elk jaar beginnen wij in januari goed met een Bier&Kaas proeffestijn, ism Niels Hoogenboom van ‘t Veen (in Roelofarendsveen) In de winkel en via FB houden wij u op de hoogte.