ONLINE BESTELLEN

Noord-Hollandse CONO kaas
Onze Noord-Hollandse kaas is afkomstig van de CONO kaasmakers uit de Beemster. CONO kaas is niet alleen het beste van kwaliteit en smaak, de kaaswereld staat ook helemaal achter hun bedrijfsfilosofie. CONO is een boerencoöperatie die al meer dan 100 jaar bestaat. In de hele keten wordt gewerkt met echte aandacht voor mens, dier en milieu. Duurzaam en eerlijk daar staan we voor.
De CONO kaas is altijd in 7 verschillende leeftijden en als 'minder zout' in huis. De magere 30+ varianten hebben we in 4 verschillende leeftijden en komijn. 

Zuivelfabriek De Graafstroom
In het Zuid-Hollandse Bleskensgraaf staat Zuivelfabriek De Graafstroom. Een zuivelfabriek 'voor boeren, door boeren' waar van eerlijke melk een eerlijk eindproduct wordt gemaakt. De Graafstroom werkt samen met een aantal partners voor een toekomstbestendige landbouw. Ze hebben zich voor dit doel verenigd in het project Groene Cirkels
De kaas van De Graafstroom hebben we jong belegen en belegen voor een vaste aantrekkelijke prijs.

Boerenkaas 
Wij zijn enorm trots op ons assortiment boerenkaas. De meeste boerenkaas halen wij bij ‘onze’ boeren uit de regio. Boerenkaas is gemaakt van rauwe melk. De aanwezige bacteriën in deze rauwe melk geven de boerenkaas zijn eigen, unieke krachtige smaak. Boerenkaas smaakt daarom dus nooit precies hetzelfde, omdat het een puur natuurproduct is. De verschillen in koeienras, voer, grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze geven de variatie in smaak. Proef bij ons in de winkel het verschil!
Boerderijkaas wordt net als boerenkaas gemaakt op de boerderij, uitsluitend van de melk van de eigen veestapel. Het enige verschil is dat de kaas niet wordt gemaakt van rauwe melk, maar dat de melk gethermiseerd wordt. 
Hoe wordt boerenkaas gemaakt/Klokhuis

Buitenlandse kaas
Over buitenlandse kazen valt zoveel te vertellen en te ontdekken… Wij Hollandse kaaskoppen staan bekend om onze Goudse kazen met harde, oneetbare korst. In het buitenland hebben ze, naast de (half)harde berg- en abdijkazen, ook andere tradities van kaasmaken. De korst van de meeste witte korst-, gewassen korst en blauw geaderde kazen kunt u gewoon eten. Welke kaas u kiest hangt af van wat u ermee gaat doen; Bij de borrel, op een grote kaasplank, als afsluitend dessert of als ingrediënt in een gerecht. De keuze is reuze! Vraag het Kaasteam in de winkel naar een passend advies. We helpen u graag!

Kruidenkaas
Nergens vind u zoveel verschillende smaken als bij De Kaaswereld. Een aantal hebben we vast in ons assortiment zoals boerderijkaas brandnetel, truffel, Italiaanse kruiden, 5-kruiden, peper, fenegriek, jalapeño en komijn. Daarnaast hebben we wisselend in het seizoen ook iedere keer nieuwe smaken om van te genieten. Ons 'kruidenkaas-festival' is steeds verrassend: Dit jaar zijn de vergeten groenten, boerenkool/pompoenpitten, zeewier, paprika/ui, chips/knoflook en kaas met hele goudsbloemen de toonbank al gepasseerd. Dat is altijd proeven met een glimlach!

Biologische kaas
Als u biologisch belangrijk vindt, dan heeft u bij De Kaaswereld iets te kiezen. Vast in ons assortiment hebben wij o.a. de beroemde REMEKER kaas, WILDE WEIDE kaas, diverse kazen van DE MEESTER AFFINEURS en BIOKAAS KINDERDIJK. Bio-kaas is gemaakt van 100% biologische melk. Deze melk komt van dieren die alle ruimte krijgen. De weilanden van de biologische boeren worden niet kunstmatig bemest én er worden ook geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast worden de dieren niet behandeld met antibiotica, omdat de antibiotica ook niet in de melk aanwezig mag zijn. Biologische kaas is (h)eerlijk!

Hollandse
Geitenkaas
Voor de Hollandse geitenkaas hebben we de keuze gemaakt voor de kazen van Amalthea uit het Brabantse Rijen. Daar wordt de kaas gemaakt met speciale receptuur voor Kaashandel Remijn, waar de kazen vervolgens onder de ideale omstandigheden gerijpt worden tot de 5 verschillende leeftijden van jong tot overjarig.

Geitenkaas
met kruiden
Van Buurvrouw Marijke Booij uit Streefkerk hebben de geitenkaas met kruiden geselecteerd. Marijke heeft een enorm scala aan recepturen en kruidenmengsels waar we het hele jaar door mee kunnen verrassen. Standaard hebben we de smaken Fenegriek, Truffel, Italia in huis. Op de wisselkaart staan Lentebok, Peper, Lavendel, Tijm-citroen.

Hollandse
Schapenkaas
Romig, fris, mild. Zacht en vol van smaak. Dát typeert de schapenkaas van boerderij Horstbrande. De roomzachte structuur proeft als een bijzonder geschenk van het Friese melkschaap. Dankzij het eigenzinnige recept van Gerrit Boonzaaijer zijn de Horstbrande kazen verbeterde versies van hoe schapenkaas hoort te smaken.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram