ONLINE BESTELLEN

Noord-Hollandse CONO kaas
Onze Noord-Hollandse kaas is afkomstig van de CONO kaasmakers uit de Beemster. CONO kaas is niet alleen het beste van kwaliteit en smaak, de kaaswereld staat ook helemaal achter hun bedrijfsfilosofie. CONO is een boerencoöperatie die al meer dan 100 jaar bestaat. In de hele keten wordt gewerkt met echte aandacht voor mens, dier en milieu. Duurzaam en eerlijk daar staan we voor.
De CONO kaas is altijd in 7 verschillende leeftijden en als 'minder zout' in huis. De 30+ varianten hebben we in 4 verschillende leeftijden en als komijn. 

Zuivelfabriek De Graafstroom
In het Zuid-Hollandse Bleskensgraaf staat Zuivelfabriek De Graafstroom. Een zuivelfabriek 'voor boeren, door boeren' waar van eerlijke melk een eerlijk eindproduct wordt gemaakt. De Graafstroom werkt samen met een aantal partners voor een toekomst bestendige landbouw. Ze hebben zich voor dit doel verenigd in het project Groene Cirkels. 
De kaas van De Graafstroom hebben we Jong-belegen en belegen voor een vaste aantrekkelijke prijs.

Boerenkaas 
Wij zijn enorm trots op ons assortiment boerenkaas. De meeste boerenkaas halen wij bij ‘onze’ boeren uit de regio. Boerenkaas is gemaakt van rauwe melk. De aanwezige bacteriën in deze ‘rauwe’ melk geven de boerenkaas zijn eigen, krachtige smaak. Boerenkaas smaakt dus nooit precies hetzelfde omdat het een puur natuurproduct is. De verschillen in koe, voer, grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze geven de variatie in smaak. 
Boerderijkaas wordt net als boerenkaas gemaakt op de boerderij, uitsluitend van de melk van de eigen veestapel. Het enige verschil is dat de kaas niet wordt gemaakt van rauwe melk. 
Hoe wordt boerenkaas gemaakt/Klokhuis

Buitenlandse kaas
Over buitenlandse kazen valt zoveel te vertellen en te ontdekken… Wij kaaskoppen staan bekend om onze Goudse kazen met harde, oneetbare korst. In het buitenland hebben ze, naast de harde berg- en abdijkazen, ook andere tradities van kaasmaken. De korst van de meeste witte korst-, gewassen korst en blauw geaderde kazen kunt u gewoon eten. Welke kaas u kiest hangt af van wat u ermee gaat doen.

Kruidenkaas
Nergens vind u zoveel verschillende smaken als bij de kaaswereld. Vast in ons assortiment hebben we o.a. Kaas met fenegriek, truffel, pesto, sambal, Italiaanse kruiden, kruidenmelanges, brandnetel, peper, mosterd enz. Naast onze vaste kruidenkazen hebben we wisselend in het seizoen ook andere smaken om te proberen. En natuurlijk ook ‘blanke’ geiten en schapenkaas in diverse leeftijden.

Biologische kaas
Om het plaatje compleet te maken hebben we uiteraard ook biologische kaas in huis,
in de leeftijden jong belegen, belegen en extra belegen. Wilde weide boerenkaas van de familie van Schie uit Warmond en biologisch/vegetarische kaas uit Kinderdijk.

Hollandse
Geitenkaas
Voor de Hollandse geitenkaas hebben we de keuze gemaakt voor de kazen van Amalthea uit het Brabantse Rijen. Daar wordt de kaas gemaakt met speciale receptuur voor Kaashandel Remijn, waar de kazen vervolgens onder de ideale omstandigheden gerijpt worden tot de 4 verschillende leeftijden van jong tot overjarig.

Geitenkaas
met kruiden
Van Buurvrouw Marijke Booij uit Streefkerk hebben de geitenkaas met toevoegingen geselecteerd. Marijke heeft een enorm scala aan recepturen en kruidenmengsels waar we het hele jaar door mee kunnen verrassen. Standaard hebben we de smaken Fenegriek, Truffel, Italia in huis. Op de wisselkaart staan Lentebok, Peper, Lavendel, Tijm-citroen

Hollandse
Schapenkaas
Romig, fris, mild. Zacht en vol van smaak. Dát typeert de schapenkaas van boerderij Horstbrande. De roomzachte structuur proeft als een bijzonder geschenk van het Friese melkschaap. Dankzij het eigenzinnige recept van Gerrit Boonzaaijer zijn de Horstbrande kazen verbeterde versies van hoe schapenkaas hoort te smaken.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram