ONLINE BESTELLEN

 

Familie Rotteveel, Rijpwetering
Erik Rotteveel uit Rijpwetering maakt echte boerenkaas met kruimel zuivel. De gestremde melk wordt eerst verkruimeld voordat deze in het kaasvat belandt. Hierdoor ontstaan er, in plaats van grote ogen, kleine gaatjes in de kaas. Erik gebruikt nog houten vaten en kaasdoeken. De doekvouwen vind je op de kaas terug.

 

Familie v/d Poel, Rijpwetering
Hoeve Waterrijk is gelegen op een eiland in de Kagerplassen. Hier wordt al generaties lang echte boerenkaas gemaakt door de familie van der Poel. De kazen wegen minimaal 20 kilo en worden op traditionele manier gemaakt met behulp van houten vaten en linnen doeken. Deze combinatie maakt het mogelijk om kazen te maken die lang kunnen rijpen.

 

Familie van Leeuwen, Hoogmade
Op de kleine kazen boerderij van de familie van Leeuwen zijn Gijsbert en zijn zoon Roel respectievelijk de tweede en derde generatie kaasmakers. Naast de 12 kilo kazen is de familie zich vooral gaan specialiseren in het maken van kleine kazen. Echte rauwmelkse boerenpondjes en boerenkilo’s met en zonder toevoeging van kruiden en specerijen.

Familie Heemskerk, Oud Ade
Op boerderij ‘de Morgenstond’ is de familie Heemskerk de 4de generatie die de echte ‘Boeren-Leidse kaas met Sleutels’ maakt, een erkend streekprodukt. De boeren-leidse heeft een krachtige, rijke smaak door toevoeging van komijnzaad. Boeren-leidse kaas is oorspronkelijk een bijproduct van de roomboterbereiding. De magere kaas werd in de 17e eeuw meegenomen op de schepen van de VOC als ruilmiddel en als bron van eiwit voor de bemanning. De kaas liet zich door het lagere melkvetgehalte beter bewaren. Een heerlijk stukje geschiedenis in rode korst! De boerenroomboter van Ellen Heemskerk is natuurlijk ook in de Kaaswereld verkrijgbaar.

Familie van Schie, Warmond
De familie van Schie maakt hun biologische Wilde Weide kaas op boerderij ‘de Eenzaamheid’ op een eiland in de Kagerplassen. Wilde Weidekaas wordt het hele jaar door gemaakt, maar de smaak en het uiterlijk kunnen variëren afhankelijk van het seizoen waarin de kaas wordt gemaakt. De Wilde Weide kaas wordt gemaakt van de melk van Montbéliarde koeien en heeft een strogele kleur met kleine goed gevormde ‘ogen’ en spikkels van melkkristallen. De smaak is romig en mild, met tonen van hazelnoot. De Montbéliarde koeien geven weliswaar minder, maar wel heel rijke melk. 

Familie Heemskerk/Olyerhoek
Oud Ade

Het verhaal van Weidegeluk begint in 1835, als de voorouders van Klaas met een schuit uit De Zilk naar. Oud-Ade komt. Klaas en Sandra zijn de zesde generatie van de familie Heemskerk op de boerderij. Naast de ‘Boeren-Leidse kaas met sleutels’ maakt kaasmaakster Sandra ook heerlijke Boeren 30+ kruidenkazen. Op Weidegeluk wordt 7 dagen per week kaas gemaakt. Het is hard werken, maar Klaas en Sandra genieten van het wonen en werken in de prachtige polders.


Boeren van Buiten
Hoewel we er wel naar streven, kunnen we niet iedere unieke leeftijd en smaak in onze regio vinden. Daarom hebben we een mooie selectie van boeren- en boerderijkaas gemaakt om het assortiment aan te vullen en compleet te maken. 

Familie Slob Uit Giessenburg
Familie van Dieijen uit Bodegraven
FamilieVerhoef uit Bergambacht
Familie van Eijk uit Vlist
Familie Schep uit Bergambacht
Familie de Groot uit Zegveld
Familie Mulder uit Mellisant, Z-H
Familie Vogel uit Tynje, Friesland
Familie van Houwelingen uit Kinderdijk, Z-H
Regelmatig kopen we partijen boerenkaas. Een smaak verrassing voor de afwisseling! 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram