Kaasfondue

Bij de Kaaswereld hebben we in de donkere dagen altijd vers gemalen Alpenkaas fondue voor u klaar staan. Natuurlijk kunnen we alle kazen van uw eigen keuze raspen voor de fondue. Als u geen pan heeft kunt u er een van ons lenen. Verwarm de kaas beetje voor beetje op in de pan, met wat geduld kan de fondue niet mislukken. Naast verschillende soorten brood bij de fondue zijn groente en fruit ook een aanrader. Bijvoorbeeld bloemkool-, broccoli roosjes, wortels of kleine krieltjes (beetgaar). Gebakken champignons, tomaatjes, selderij, ananas of druiven.

Kaasfondue Alpenkaas
voor 2 personen
150 gram gemalen Gruyère
150 gram gemalen Emmentaler 
100 gram gemalen pittige Bergkaas
2dl droge witte wijn
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena

De fonduepan goed inwrijven met de doorgesneden teen knoflook en knijp de teen met de knijper uit.
Doe de wijn met maïzena in de fonduepan en breng dit tot kookpunt. Voeg dan de 3 soorten gemalen kaas, beetje bij beetje al roerend toe. Om de kaas en wijn goed te binden voegt u nu een beetje citroensap toe. Het geheel wordt nu een egale vloeiende massa.

Breng de kaasfondue op smaak met peper, nootmuskaat. Zorg dat u niet te snel de kaas toevoegt aan de wijn, zodat alles op temperatuur blijft.

Geitenkaas fondue
voor 2 personen
400 gram Geitenkaas belegen
2 dl droge witte wijn 
1 theelepel maïzena
1 el verse bieslook / tijm 

Giet de wijn in de pan en breng het aan de kook. Voeg de geraspte kaas beetje bij beetje al roerend toe. De geitenkaasfondue blijft een beetje rullig, dit komt door de structuur van de geitenkaas.

Voeg ten slotte de tijm en/of bieslook toe en eet de fondue bijvoorbeeld met stukjes zoete appel en ciabatta.

Pittige Bierkaasfondue
voor 2 personen
200 gram Smeuïg pikant 
200 gram Klaver Kaas sambal
1 flesje Donker bier
1 teen knoflook
1 theelepel maïzena
1 groene peper

Knoflookteentjes uitknijpen en samen met groene peper en maïzena in pan doen. Bier toevoegen en 5 min. laten weken. Pan op vuur verwarmen tot aan de kook (niet koken!). Nu kaas beetje voor beetje toevoegen en blijven roeren.

Indien u van pittig houdt kunt u extra een theelepel Sambal Oelek toevoegen tot 
je een duivelse smaak te pakken heeft.


Kaasplank 
Haal de kaas minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast en laat de kazen op temperatuur komen. Zo komen de smaken beter tot zijn recht. 
Maak een combinatie van milde en pittige kazen en harde en zachte kazen voor een perfecte balans. Begin met de milde kazen en eindig met de pittigere kazen.
Vraag in de winkel gerust om advies.

Kleine kaasfondue 
Sommige buitenlandse kazen lenen zich uitstekend voor een mini kaasfondue. Korst even insnijden, schuitje wijn erover, takje rozemarijn erin. Goed inpakken in aluminiumfolie en opwarmen in de oven.

Hollandse kaasfondue in blik 
De enige ambachtelijk gemaakte kant-en-klare kaasfondue van Hollandse bodem. Doordat de fondue in blik verpakt is bevat hij geen conserveringsmiddelen en is makkelijk op te warmen.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram