© Deze website is gemaakt door TAALIS / is taal en vormgeving op maat

Recepten

KaasWereld kaasfondue

voor 2 personen

150 gram gemalen gruyère 150 gram gemalen emmentaler 100 gram gemalen Graukase 2 dl droge witte wijn (Pinot Grigio) 1 teen knoflook 1 theelepel maïzena   De fonduepan goed inwrijven met de doorgesneden teen knoflook en knijp daarna de teen met de knijper uit. Doe de wijn in de fonduepan en breng dit tot kookpunt. Voeg dan de 3 soorten gemalen kaas, beetje bij beetje al roerend toe. Om de kaas en wijn goed te binden voegt u nu een beetje citroensap toe. Het geheel wordt nu een egale vloeiende massa. Breng de kaasfondue op smaak met peper, nootmuskaat. Indien nodig voor de dikheid van de fondue voegt men de maïzena toe.

Geitenkaasfondue

voor 2 personen

350 gram Klaver Kaas Vleitegeit 1 Crottin Sevre et Belle 2 dl droge witte wijn (Pinot Grigio) 1 theelepel maïzena 1 el verse bieslook / tijm Giet de wijn in de pan en breng het aan de kook. Voeg de geraspte kaas beetje bij beetje al roerend toe. Meng de maïzena met een scheutje wijn en voeg dit toe zodat de fondue smeuïg is. De geitenkaasfondue blijft een beetje rullig, dit komt door de structuur van de geitenkaas. Voeg ten slotte de tijm en/of bieslook toe en eet de fondue bijvoorbeeld met stukjes zoete appel en ciabatta

Pittige bierkaasfondue

voor 2 personen

200 gram Smeuïg pikant 200 gram Klaver Kaas sambal 1 flesje Kasteel Cuvee bier 1 teen knoflook 1 theelepel maïzena 1 groene peper   Knoflookteentjes uitknijpen en samen met groene peper in pan doen. Bier toevoegen en 5 min. laten weken. Pan op vuur verwarmen tot aan de kook (niet koken!). Nu kaas beetje voor beetje toevoegen en blijven roeren. Indien u van pittig houdt kunt u extra een theelepel Sambal Oelek toevoegen tot je een duivelse smaak te pakken heeft. Evt. bier met maïzena binden.

TIP: zorg er voor dat tijdens het bereiden van de kaasfondue de wijn niet afkoelt.

Met andere woorden; voeg steeds beetje bij beetje de kaas aan de verwarmde wijn toe.

EET SMAKELIJK

Noordplein 9 - 2371 DA Roelofarendsveen - 0713316760 info@dekaaswereld.nl Geopend: ma 11.00  - 18.00 uur di t/m do 09.00 - 18.00 uur vrij 08.30 -  20.00 uur za 08.00 - 16.00 uur Volg ons op Facebook
© Deze website is gemaakt door TAALIS / is taal en vormgeving op maat

Recepten

KaasWereld kaasfondue

voor 2 personen

150 gram gemalen gruyère 150 gram gemalen emmentaler 100 gram gemalen Graukase 2 dl droge witte wijn (Pinot Grigio) 1 teen knoflook 1 theelepel maïzena   De fonduepan goed inwrijven met de doorgesneden teen knoflook en knijp daarna de teen met de knijper uit. Doe de wijn in de fonduepan en breng dit tot kookpunt. Voeg dan de 3 soorten gemalen kaas, beetje bij beetje al roerend toe. Om de kaas en wijn goed te binden voegt u nu een beetje citroensap toe. Het geheel wordt nu een egale vloeiende massa. Breng de kaasfondue op smaak met peper, nootmuskaat. Indien nodig voor de dikheid van de fondue voegt men de maïzena toe.

Geitenkaasfondue

voor 2 personen

350 gram Klaver Kaas Vleitegeit 1 Crottin Sevre et Belle 2 dl droge witte wijn (Pinot Grigio) 1 theelepel maïzena 1 el verse bieslook / tijm Giet de wijn in de pan en breng het aan de kook. Voeg de geraspte kaas beetje bij beetje al roerend toe. Meng de maïzena met een scheutje wijn en voeg dit toe zodat de fondue smeuïg is. De geitenkaasfondue blijft een beetje rullig, dit komt door de structuur van de geitenkaas. Voeg ten slotte de tijm en/of bieslook toe en eet de fondue bijvoorbeeld met stukjes zoete appel en ciabatta

Pittige bierkaasfondue

voor 2 personen

200 gram Smeuïg pikant 200 gram Klaver Kaas sambal 1 flesje Kasteel Cuvee bier 1 teen knoflook 1 theelepel maïzena 1 groene peper   Knoflookteentjes uitknijpen en samen met groene peper in pan doen. Bier toevoegen en 5 min. laten weken. Pan op vuur verwarmen tot aan de kook (niet koken!). Nu kaas beetje voor beetje toevoegen en blijven roeren. Indien u van pittig houdt kunt u extra een theelepel Sambal Oelek toevoegen tot je een duivelse smaak te pakken heeft. Evt. bier met maïzena binden.

TIP: zorg er voor dat tijdens het bereiden van

de kaasfondue de wijn niet afkoelt.

Met andere woorden;

voeg steeds beetje bij beetje de kaas aan

de verwarmde wijn toe, EET SMAKELIJK!